SD-WAN van Fortinet.

Ben jij klaar voor SD-WAN?

Wat is SD-WAN?

En waarom is het van cruciaal belang voor jouw bedrijf?

SD-WAN is een Software Defined Wide are network om een traditionele Wide are network (WAN) te moderniseren en aan de groeiende vraag van digitale transformatie te kunnen voldoen. Fortinet’s SD-WAN levert een naadloos geïntegreerde oplossing die uw overgang naar een flexibele, schaalbare secure software-defined netwerkinfrastructuur eenvoudig maakt. Hoe groot het filiaal of de gedistribueerde onderneming ook is, met Fortinet Secure SD-WAN is het één besturingssysteem met hetzelfde beheer en dezelfde procesparameters.

De 5 voordelen van SD-WAN.

SD-WAN Technology.

“SD-WAN solutions van Fortinet transformeren de capaciteiten van een organisatie door gebruik te maken van het bedrijfs-WAN en Multi-Cloud-connectiviteit om applicatieprestaties op hoge snelheid te leveren aan de WAN Edge van filialen. SD-WAN biedt een gecentraliseerd besturingsmechanisme dat het ideale pad voor verkeer kan bepalen en routeren – MPLS, 3G / 4G of breedband – zodat uw organisatie snel en gemakkelijk toegang heeft tot bedrijf kritische cloudapplicaties.

Traditionele architecturen bestonden uit een “hub-and-spoke” WAN-architectuur die afhankelijk was van langzame en dure MPLS-connectiviteit die een sub-par gebruikerservaring bood, vooral voor Cloud-gebaseerde applicaties. Om toegang te krijgen tot een website, zou verkeer eerst via het WAN, een beveiligingsstapel, vervolgens naar de applicaties moeten reizen. In een wereld waar de meeste gebruikers op het werk dezelfde snelle breedbandconnectiviteit verwachten als thuis, stapelt dit type oudere WAN-architectuur zich eenvoudig niet op.

Door verder te gaan dan dit type traditionele WAN-architectuur met SD-WAN kunnen organisaties voorbij archaïsche MPLS-services gaan en hun netwerken openen voor directe internettoegang. SD-WAN-oplossingen stellen organisaties niet alleen in staat om de vruchten te plukken van Software-as-a-Service (SaaS) -applicaties, applicaties in public Clouds en unified communications, maar het levert uiteindelijk ook lagere total cost of ownership (TCO) op.”

Hoe SD-WAN werkt.

Een SD-WAN solution van Fortinet verbindt gebruikers met elke toepassing, waar deze zich ook bevindt, van datacenter tot de Cloud. SD-WAN bepaalt op intelligente wijze welk pad het beste aansluit op de ideale prestatiebehoeften voor een specifieke toepassing. Vervolgens wordt het verkeer doorgestuurd naar het ideale WAN-pad, terwijl traditionele WAN-architecturen alleen de mogelijkheid hebben om alle applicaties via MPLS te routeren. Hieronder volgen enkele kenmerken die bepalen hoe een SD-WAN-oplossing werkt en is geëvolueerd uit een WAN-infrastructuur:


Applicatiebewustzijn
Met traditionele WAN solutions hebben organisaties een minder dan ideale ervaringskwaliteit en hebben ze het moeilijk om hoogwaardige bandbreedte te leveren voor kritieke toepassingen. Omdat oudere WAN-architecturen op pakketroutering vertrouwen, missen ze diepgaande toepassingszichtbaarheid. SD-WAN solutions identificeren echter op intelligente wijze toepassingen op het allereerste pakket gegevensverkeer. Netwerkteams krijgen de zichtbaarheid die ze nodig hebben over welke applicaties in de hele organisatie het meest worden gebruikt, waardoor ze slimmere, beter geïnformeerde beslissingen en beleidsmaatregelen kunnen nemen.


Meerwegsbesturing
Fortinet’s SD-WAN solutions maken drie verbindingen mogelijk voor verkeer: een MPLS-verbinding, een breedbandverbinding en een IPsec-tunnel. De SD-WAN solution kan applicaties op intelligente wijze identificeren en bepalen wat het beste pad is om de functionaliteit te maximaliseren. Bovendien leidt Multi-Path-technologie automatisch verkeer naar de volgende best beschikbare link in het geval van een storing in de primaire link. Niet alleen vermindert deze geautomatiseerde mogelijkheid de complexiteit binnen het netwerk, maar het levert een verbeterde gebruikerservaring en verbetert de prestaties van applicaties.


Dynamische applicatiesturing
Zero-Touch-implementatie
SD-WAN solutions van Fortinet bieden controle en scheiding van gegevensvlakken voor gecentraliseerd beheer en orkestratie. SD-WAN zorgt voor snellere implementaties met voorzieningen voor zero-touch terwijl het op grote schaal wordt uitgevoerd. Bovendien helpt een uniforme beheerconsole voor zowel netwerk- als beveiligingsactiviteiten om de bewerkingen bij WAN Edge te vereenvoudigen.

Ben jij er klaar voor om je netwerk een upgrade naar de toekomst te geven?

Lees dan onze whitepaper ‘De 5 meest voorkomende fouten in een WiFi-netwerk’.