De Apple M1-chip

Kleine chip. Immense vooruitgang

Hoge prestaties en laag energieverbruik

Met de Apple M1-chip is de snelheid van de CPU, GPU en machine learning enorm verbeterd. M1 bevat speciaal ontworpen technologieën en heeft een revolutionair laag energieverbruik. Op dit moment zijn er drie nieuwe Macs met de revolutionaire Apple M1-chip, naast de Mac-modellen met Intel-chip die nog steeds verkrijgbaar zijn.

Productiviteit en beveiliging

Met de Apple M1-chip – in combinatie met verbeteringen voor IT’ers en eindgebruikers in macOS Big Sur – profiteren werknemers van een ongekende productiviteit en een ongeëvenaarde beveiliging. Veilig opstarten, automatische hoogwaardige versleuteling van alle bestanden en nieuwe beveiligingsvoorzieningen zijn diep in de code van de M1 ingebouwd. Hierdoor krijgen zakelijke klanten de meest geavanceerde beveiliging in een personal computer.

Nieuwe mogelijkheden voor apps

Met elke Mac met M1 profiteren bedrijven van het grootste en levendigste ecosysteem voor software ter wereld – ze kunnen voor het eerst iPhone- en iPad-apps gebruiken op Mac of zakelijke apps van de volgende generatie ontwikkelen met behulp van technologieën als machine learning.

macOS Big Sur – Nieuwe look en krachtige updates

macOS Big Sur heeft een spectaculaire nieuwe look met een gloednieuw Bedieningspaneel en een bijgewerkt Berichtencentrum waardoor je in één oogopslag meer informatie ziet. Apple M1 is ontworpen voor het gebruik van macOS Big Sur. Daarom komt Mac direct uit de sluimerstand, gaat het starten van apps razendsnel en reageert het hele systeem snel en soepel.

Nieuwe features voor IT

Beheervoorzieningen zijn verbeterd. Bij de upgrade naar macOS Big Sur worden alle door de gebruiker goedgekeurde MDM-aanmeldingen automatisch onder supervisie geplaatst. Beheerde apps zijn ook beschikbaar in macOS Big Sur. Lights Out Management is beschikbaar voor Mac Pro (2019 of later). Hiermee kan Mac op afstand worden opgestart, uitgezet en herstart, zelfs als het systeem niet reageert. Dat is ideaal voor organisaties met minder toegankelijke Mac Pro-computers.

Geautomatiseerde Mac-implementaties zijn eenvoudiger te configureren. Dankzij ‘Automatisch verdergaan’ wordt de implementatie een stuk sneller – er is geen interactie met de Mac nodig tijdens de configuratie. De ITafdeling kan devices simpelweg aansluiten op Ethernet en aanzetten. De Mac zoekt dan de toegewezen MDMoplossing en configureert devices automatisch op basis van de instellingen uit de MDM-oplossing, waarbij alle schermen van de configuratie-assistent worden overgeslagen.

Software-updates worden nu op de achtergrond gestart en zijn sneller voltooid. Daardoor is het eenvoudiger om Macs te updaten en zijn ze beter beveiligd. IT-teams kunnen grote, kleine of aanvullende updates bovendien uitstellen via MDM.

Platformcontrole en -beveiliging is verbeterd met een nieuw cryptografisch ondertekend systeemvolume dat bescherming biedt tegen kwade bedoelingen.

Buy & Try

Ervaar nu de superkracht van M1. Zonder risico.

Nu is de tijd om overstappen naar een Mac! Met Buy & Try krijg je tot 30 dagen de tijd om zonder risico de nieuwe M1 Apple-devices te testen. Als wij je niet kunnen overtuigen van de voordelen van het product, kun je dit retourneren en krijg je de volledige aanschafprijs terug.
Voor meer informatie neemt contact op met onze Apple Business Developer.