-
compare
Vergelijkingslijst

1729 – APC Smart UPS


1729_nlnl_apc

Bescherm uw netwerk met APC.

Bescherm u tegen een virus wat stroomnetwerken plat kan leggen.

Een nieuw ontdekt computervirus kan stroomnetwerken platleggen. Daarvoor waarschuwen onderzoekers van het Slowaakse beveiligingsbedrijf ESET, die het virus ‘Industroyer’ hebben gedoopt.

In december legden hackers het stroomnetwerk van de Oekraïense hoofdstad Kiev deels plat. ESET vermoedt dat daarbij deze malware is gebruikt, maar durft dat niet met zekerheid te zeggen.

Het virus is in staat om allerlei soorten industriële systemen aan te vallen, bijvoorbeeld oliecentrales, transportnetwerken of zelfs sluizen, maar de versie die door ESET is aangetroffen, is specifiek ontworpen om stroomnetten plat te leggen. Daarbij kunnen de aanvallers op afstand bepalen wanneer distributiesystemen in hoogspanningsnetten worden platgelegd.


Een UPS van APC levert noodstroom bij een stroomuitval.

Zodra de stroom uitvalt levert een APC Smart-UPS onmiddellijk noodstroom aan alle aangesloten apparatuur en blijf je dus online. Doordat een APC UPS dit automatisch doet voorkom je ongewenste uitval van bijvoorbeeld een PC, server of switch.


Nederland

Mogelijk zijn ook Nederlandse netwerken kwetsbaar. Veel energienetten gebruiken de systemen waarop het virus zich richt. Of dat in Nederland ook zo is, is nog niet duidelijk.

APC Smart UPS

1729_nlnl_apc_p1
Naar de producten


Naar boven
Er is een fout opgetreden bij het laden.