0
Vergelijken
0
EUR 0,00
EN
Producten
Oplossingen
ARTICONA
Over ons
Referenties
Nieuws
Notebooks & tablets
Pc's & servers
Monitor & Beamers
Printers & supplies
Telefonie & GPS
Randapparatuur
Opslag & Backup
Netwerk
Kabels
Software
Onthouden producten
Vergelijken
Totaalbedrag excl. BTW 0,00

Eizo

1742_nlnl_lg

Lichamelijke klachten.

Computers zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Mensen werken er steeds vaker en langer mee. Naast alle voordelen die computers met zich meebrengen ten aanzien van efficiency, communicatie en informatievoorziening is er echter ook een aantal negatieve gevolgen. Het werken met beeldschermen kan een aantal gezondheidseffecten tot gevolg hebben waarvan de meest bijzondere, en vaak ernstige vorm, RSI (Repetitive Strain Injury) wordt genoemd. De oorzaak ligt vaak in langdurige statische belasting van het nek-schoudergebied of in het uitvoeren van repeterende bewegingen. Daarnaast kunnen indirecte factoren de klachten verergeren, bijvoorbeeld door psychosociale belasting (hoge werkdruk, werkstress), klimatologische arbeidsomstandigheden en te weinig hersteltijd.

Onderzoek.

Uit onderzoek van TNO Arbeid blijkt dat 20-40% van alle werknemers in Nederland te maken heeft met RSI-klachten. Dit kan variëren van lichte klachten die nauwelijks van invloed zijn op iemands werk, tot ernstige klachten die kunnen leiden tot uitval en arbeidsongeschiktheid.
De monitor vormt het centrale element van een beeldschermwerkplek. Voor werken op een beeldscherm is het doorslaggevend dat scherminhoud goed leesbaar en duidelijk zichtbaar is, zonder dat de gebruiker een ongemakkelijke houding hoeft aan te nemen. Monitoren moeten dus flexibel geplaatst kunnen worden.

Voorkom klachten.

EIZO hecht waarde aan ergonomie en duurzaamheid, er zitten daarom diverse features op om beeldschermwerk zo comfortabel mogelijk te maken, denk hierbij onder andere aan de flexibele instelbaarheid van de monitorvoet.
Ook een mat panel en bezel, een omgevingslichtsensor en een specifieke paper mode waardoor je rustiger naar een beeld kijkt, verbeteren de faciliteiten op de werkplek.
Daar waar de concurrentie veelal gebruik maakt van spiegelende glasplaat, glossy bezels en een te hoge brightness afstelling, waar zon- en omgevingslicht op reflecteren.
EIZO monitoren zijn in diverse kleurstellingen beschikbaar, afhankelijk van de werkomgeving is dit op ergonomisch vlak erg belangrijk.
De monitor is het referentie punt voor zo´n 8-9 uur per dag, en de werknemers zijn het kapitaal!

5 jaar onsite garantie.

Naast een productfit zijn wij ervan overtuigd dat we met de ergonomische en kostenbesparende features en passende oplossing hebben die toekomst proof is.
EIZO biedt 5 jaar onsite garantie, en de monitoren zijn ook gebouwd om minimaal 5 jaar mee te gaan. Dit overlapt vaak de afschrijvingstermijn en dat is ideaal. De betrouwbaarheid en het lage energieverbruik zorgt voor een lage TCO.

vertical_align_top